1 Läs mer >>
Jo, förstår ni, i fredags fick jag åka direkt tll vårdcentralen med Ellen från dagis då hon hade trillat från en stol och slagit i hakan. Stackarn frågade i bilen till doktorn om hon skulle behöva ta spruta. Hon hade nog senaste besöket  färskt i minnet då hon skulle ta blod prov för att kolla nötallergi. Då var hon ganska förtvivlad, kan man säga. Så jag lugnade henne med att doktorn bara skulle titta på såret. Tyvärr visade det sig att det behövdes åtminstone limmas. Men oturligt nog var klistret slut på hela bygget så det fick bli nål och tråd. Skräcken i ögonen då Ellen insåg detta var uppenbar. Så nu kan hon aldrig mer lita på sin mor. Men hon var SÅ duktig och sa knappt inte ett ljud då hon fick bedövning och tre stygn. Jag själv är inte överförtjust i nålar men vågade titta utan att svimma, med fascination, när han sydde. Vilka primitiva metoder egentligen. Limma och sy i huden! Jag har dock inga alternativa förslag...
 
Resten av helgen var lite lugnare. Nog med läkarbesök för ett tag tack.

En helg som började d...

0 Läs mer >>
Ännu en fredag är kommen då jag somnar i nattningen kl 20.30 och vaknar två timmar senare och känner mig lite snuvad på fredagkvällen. Men så härligt det är att slumra in med två små prinsessor bredvid sig och en sagobok över näsan. Och bara känna att helgen är kommen och inga måsten finns.
 
Det har varit en lite annorlunda dag. Jag och fyra arbetskamrater rullade ner till Helsingborg i morse för att besöka Internationella skolan där. Det var en träff för ämneslärare från flera internationella skolor i landet och det är guld värt att få träffa andra som jobbar med samma sak. Inte minst fr att dela tips med varandra hur man kan lösa situationer och vad man undervisar. Det där sistnämnda kommer lätt i skymundan eftersom allt runt det ska klaffa (grupper, nivåer, lokaler, tider, nya riktilinjer från Skolverket och Ib...) innan man kan ta tag i det man faktiskt trodde läraryrket gick ut på. Hur som helst, en inspirerande dag, och något som lyxigt som god mat på restaurang i över en timma utan att behöva rycka in som rastvakt.
 
Så nu är klockan 11 och jag har redan fått en två timmars nap. Jag brukar kunna somna om, så vi hoppas på det. Imorgon är planen yoga kl 8.30 om natten blir god och sen inget på agendan resten ev dagen. Ljuvligt!
 
Kram och godnatt!

Välkommen helg!

1 Läs mer >>
Titeln på detta inlägg har dubbel betydelse. Dels var det på tok för länge sen jag skrev och dels syftar den på helgen som var. Jag och Maria åkte upp till Stockholm för att träffa vår norska au-pair kompis Liv-Anita, som vi inte hade träffat sen vi alla tre bodde i New Jersey för 17 år sedan. Då var vi 19 år, hade just slutat gymnasiet och var ute på egna ben för första gången, så långt hemifrån. Det året satte stor prägel på oss och vi levde verkligen livet, trots att jobbet inte var något man hurrade för då. När klockan blev 18 smet man allt som oftast ut för att träffa resten av gänget och komma ifrån huset lite. 
 
Så vi hade en del att gå igenom. 17 års erfarenhet gånger tre. Vi avhandlade allt från gamla minnen till bröllop till barn till resor till livet i övrigt. Och däremellan hann vi shoppa, äta, dricka vin och dansa salsa. Nu får det inte gå 17 år tills nästa gång vi ses. 
 
Kram och godnatt (om någon kanske skulle tittat in för att läsa detta)
 
 

Alldeles för länge se...