0 Läs mer >>
Klockan är 21.42 och jag borde inte göra något annat än att bedömma elevtexter då betygen ska sättas i morgon. Men det får bli ett par rader innan jag tar itu med det.

Igår var en tung men fin dag då det var pappas begravning. Mycket tårar, lite skratt trots allt, och en stor dos värme och stöd från fina familjen, släkt och vänner. Som många säger - en människa dör inte förän man slutar tänka på honom. Nej, men tomheten blir inte mindre för det. Ibland känns det snarare som tvärtom. Man tänker och gläds åt de ljusa minnena och tacksamheten för allt som varit och det vi fått att förvalta, men man får liksom inte mer. Det har blivit väldigt uppenbart för mig att man är en del av varandra och att man har ett behov att föra det vidare. Ens gener har väl alltid märkts, men nu kan man nästan stanna upp och tänka: jag gör si eller jag säger så - för det hade pappa gjort, och han var ju bara så bra.

Tack Peter, Bea och Milo för att ni tog hand om våra tjejer när vi var iväg. Det var guld värt att veta att de var i goda händer!

Ja, hur byter man ämne till något materiellt och i sammanhanget helt oviktigt? Tyvärr finns inget vettigt sätt.

Idag efter jobbet styrde vi mot IKEA för lite kvällsmat. Det börjar bli riktigt svårt med motivationen och uppfinningsrikedom i en tvättstuga med 14 påsar på golvet med blandade ingredienser tillsammans med intorkade färgpyttsar. Nu ser vi fram emot att kanske ha ett kök i helgen. Men jag sa kanske...



Det börjar i alla fall ta form






Ett inlägg svårt att ...

3 Läs mer >>

Så satte jag mig äntligen ner för att skriva ett par rader, trots att timmen är sen och gårdagsnatten inte bjöd på alltför mycket sömn. Det har ju blivit så varmt och tjejerna vaknade i skift och hade lite olika önskemål som de ville ha uträttade. Det var över en vecka sen jag skrev och vad har då hänt sen sist? Kära mamsen var här på besök över Kristi Himmelfärdshelgen. Jättemysigt att ha henne här och få rå om varann.







Jobbet rullar på och jag ska väl inte säga att jag är alltför produktiv i nuläget, men jag är där och njuter av sällskapet av mina kollegor som lyssnar, undrar, delar med sig och kramar. Tack! Här är ett bevis på gulliga arbetskamrater.

En bukett med en av pappas favoritblommor fick jag av min kollega en morgon på jobbet. Tack! Och tack alla som är där och lyssnar, undrar, kramar och bara finns där.
Förgätmigej från min kollega Loraine. Hon hade snappat upp att där var
en av pappas favoritblommor och en morgon fick jag den här söta buketten
av henne. TACK!

Mycket tankar går förstås till pappa och saknaden. Man minns och ler och gråter. Ibland väller tårarna över och ibland är man mer sansad och inser att det var så här det blev. Det går upp och ner, men med barnen, vänner och familjen får man ta sig vidare. 

Slutligen några bilder på köket som sakta men säkert går framåt.




Några rader innan sän...

2 Läs mer >>
Vår visit blev längre än vi tänkt. Älskade pappa och morfar gick bort under helgen då vi var i Mjölby. Det känns tomt och är svårt att greppa. Visst hade en klar försämring skett den senaste tiden, men vi trodde nog vi skulle få lite mer tid tillsammans. Jag tänkte när vi var och besökte honom på sjukhuset hans sista dagar att jag ville prata om hur dålig han hade blivit men att vi fanns där för honom och att vi alltid skulle finnas hos varandra på något vis. Men allt det där visste han ju. Till Ellen säger jag att morfar finns med oss och kollar in det vi gör och skrattar med oss. Han sitter på ett moln och mår bra. Det vill jag tro och det vill visst hon också. Jag skulle kunna fortsätta skriva om allt jag känner i denna svåra tid, men det får räcka med detta för den här gången.

Här kommer en blanding bilder på livet som, trots sorgen, måste få rulla på.


Nya pyjamaser från pappas resa till Kina



Köket börjar ta form



En väggsnutt har byggts till



Ellen hos kusinernas kanin Skuttis



En cykeltur till Sjöstugan i Älmhult för lite glass och lek


Tillbaka igen

3 Läs mer >>
Tågresan gick över förväntan. Den gick till och med strålande!

Lördagen spenderades hos kusinerna, moster och Mattias. Tjejerna stormtrivdes som bilderna visar.

Ellen bakar chokladbollar med Jessika:



Mattias och Evelina sover middag (solbrillorna beror på svullna pollenögon, för er som undrar)

Hos Moster

1 Läs mer >>
I morse vaknade jag med ganska segt huvud. (Nej det var inte pga för mycket rosévin.) Förkylningen har satt sig i bihålorna och rösten vill inte komma tillbaka. Jag skrev till jobbet och varnade att jag kommer in sent och går hem tidigt. Snabbt fick jag svar från flera kollegorna som sa: STANNA HEMMA! Och jag kände mig inte svårövertalad. De hörde hur jag lät igår och de har rätt. Så vi tog en lugn morgon (bortsett från att snickarna använde alla sina borrmaskiner samtidigt) och cyklade till dagis vid 9-tiden.

Nu sitter jag här och bloggar med honungste. Inte helt fel. Väskan är nästan packad inför helgen. Känns inget bra att hälsa på familjen med trist förkylning men nu får det bli så. Saknar dem!!! Tågresan kan bli intressant med småtjejerna, men vad är det värsta som kan hända? Dom får maginfluensa, Ellen kissar på sig eller blir åksjuk och spyr, signalfel utan ventilation och toaletter... Nej, nu får jag sluta.




Vårt gamla kök




En lite mer fridfull baksida

Tack för övertalninge...

5 Läs mer >>
Vi saknar dig!
Ja, så här ser det ut efter en och en halv dag. Snickaren vill passa på att göra ett inlägg här i bloggen till dig Markus och lugna oss med att det vi befarade vara eventuell fuktskada i golvet var en uppenbar "blomkruks-effekt". Golvet är väck och under låg ett annat, nästan identiskt, parkettgolv!

Nu ska jag vila lite (om det går för alla sågmaskiner som väsnas), och sen hämta barnen på dagis. Jag smet hem lite tidigare pga ingen röst. Vi hörs vidare! Puss Markus och kram "alla" som läser detta.

Till pappa Markus i K...

0 Läs mer >>
Att blogga alltså - precis som jag hade anat! Äntligen sover båda barnen. Klockan är strax efter nio och jag sover nog själv förhoppningsvis inom en timma. Men innan dess - dagens händelser.

Så var köksrenoveringen igång. Snickarna kom kl 7 sharp i morse, och hade hunnit med att riva ut hela köksinredningen, samt förbereda för lite el och vatten när vi kom hem vid halv fyra. Imorn ska det rivas väggar. Good bye serveringslucka! Vísst är det rörigt med provisoriskt kök i tvättstugan i x antal veckor, men med frysen full med Findus färdigmat, en mikro och en fin målbild ska det nog funka. Idag blev det Pasta Bolognese (riktigt al dente) till middag. Imorgon är vi bjudna till Bea och Milo - tusen tack för det!

På fredag rullar tjejgänget till Mjölby med tåg till mormor, morfar o moster m familj. Ett efterlängtat besök. Markus åkte till Kina igår på jobb i en vecka. Det var inte lika efterlängtat, men så fick det bli. Veckan känns ändå ganska smärtfri med tanke på visiten till Mjölby.

I morse vaknade jag med tungt snorhuvud och knappt ingen röst. Dagen gick ok, då jag försökte undvika att prata och smet rätt tidigt från jobbet. Väl hemma hängde vi på gatan, vinkade hejdå till snickarna, snackade med grannarna, fick sällskap av Moa, åt lite godis i solskenet (mitt på blanka onsdagen! Jag vet - det var konstigt och helt fel.), skypade med pappa Markus, såg på Barbie och Askungen, åt smaskig Bolognese och till slut var båda i säng. Nu ett glas rosé och en knäcke. Jag var rätt nöjd med den kombinationen som jag hittade i gömmorna. Nu ska jag botanisera vidare och lista ut hur man lägger upp bilder från mobilen. Återkommer... Om inte - god natt!  

Det här var ju jättek...

0 Läs mer >>




...som kommer göra så min blogg framstår som en väldigt flärdfylld historia, men den kommer nog snart bevisa motsatsen.

Ett trevande försök t...

3 Läs mer >>
Efter mycket prat om att starta en blogg, har jag äntligen fått tummen ur. Jag började min bloggkarriär med att starta en sida som visade sig inte vara så lyckad då den dels skulle börja kosta pengar och dels inte gick att lämna kommentarer på. Men tack vare vår granntjej, blev jag lotsad in på den här sidan och det verkar som jag har hittat rätt. Tack! Nu krävs det bara lite mer fix och trix och övning i hur man lägger upp bilder och annat. Sen har jag nog skapat mig ett beroende. De närmsta inläggen kommer nog handla om vardagslivet som rullar på i en lite stad i södra Sverige med ett stort projekt som väntar - köksrenovering!

Så var jag igång!

0 Läs mer >>

Välkommen till min ny...