2 Läs mer >>
Nu har jag och tjejerna varit i Mjölby sedan i tisdags. Vi har hunnit med att mysa med Mormor, kusinerna, Jessika, Mattias och flera kompisar. Vi har redan provat flera glassorter i glasskiosken och idag blir det Broarnas Dag i Mjölby. Jag njuter av ledigheten och få ta mig lyxen att sova middag med Evelina. Än har vi inte hunnit till Rinna, men det kommer. Mot marknadsgodis, ponnyridnig och karuseller!
 
 

Semester i Mjölby

4 Läs mer >>
Som jag lovade i förra inlägget skulle jag rensa jordgubbslandet som första projekt i sommar. Jag är ju inte känd för att vara jättenoggrann i trädgården. Huvudsaken är att det är en snabb och effektiv manöver. Jag är rätt nöjd!



Annars har söndagen mest bjudit på en lugn dag med familjen. Spridda skurar, lite pyssel ute och inne, försök till försäljning av kyl, frys, micro, möbler, men ännu inga affärer gjorda. Min plan var också att komma ut på en joggingtur, men kvällen tog vid och istället öppnades en flaska Amarone. Varför vänta på et speciellt tillfälle?

Tre dagar kvar, sen börjar sommarlovet. I alla fall för tjejligan. Jag planerar att ta tåget hem till Mjölby till Majas födelsedag. Det skulle kunna bli en överraskning, men inte om hon läser detta förstås.

Ska ta och bjuda på två köksbilder:



Lite textil, lister och fog (eller vad det heter) är kvar att fixa till, men det behöver man inte stirra sig blind på.



Nu är det dags för sängen innan ny vecka börjar. Tre dagars planeringarbete utan elever. Då brukar man känna - så här borde det alltid vara. Nej, jag vet, lite trist i längden. Men just nu sitter det fint. Jag ser mest fram emot att komma hemåt Mjölbytrakten och få rå om mor och resten av de nära och kära.

Kram alla!



Uppdrag utfört

5 Läs mer >>
Ja, det är ett datum som får mig att tänka på pappa, om möjligt, ännu mer. Hans födelsedag. Han skulle blivit 67 år och det gör en än mer påmind om hur alldeles för tidigt han gick bort. Jag gick just ut för att ta en bild på de jordgubbsplantor han planterade här på Sikstigen förra våren. Då var det ett snyggt uppluckrat land med söta små plantor - nu en djungel. Så det har jag bestämt ska bli sommarens första aktivitet - till minne av pappa - snygga till i jordgubbslandet. För jag hade nästan skämts att visa honom dess tillstånd i nuläget. Puss pappa!

13 juni

4 Läs mer >>

Där satt den!

0 Läs mer >>
Igår när jag hämtade barnen på dagis märkte jag att de var rätt hängiga och mycket riktigt, när vi sen kollade tempen hade Ellen 38 grader. Så idag blev det vab med febrig Ellen och hostig Evelina. De har dock varit på gott humör. Skönt det, då natten var sådär och jag själv var lite småhängig efter gårdagen då jag hade dragit på mig nån typ av magbacill. Det blev lite fix i nya köket när Evelina sov och Ellen satt bänkad framför Barbie-filmer.

På kvällskvisten kom Markus hem från jobbet med ett köksbord och smörgåstårta. Något konstig kombination, men så har vi det ibland. Så det blev en smidig middag. Tjejerna var dock sådär sugna. Innan läggdags försökte Evelina förmedla något som lät: "Mata Pino". Det här repeterade hon i cirka en kvart tills frustrationen var total då ingen förstod henne. Vi försökte med alla medel förstå vad hon ville. Till slut satte hon sig vid matbordet och jag insåg att det var något hon ville äta. Då gick det upp ett ljus: "Mjölk och flingor". Pust! Måste vara rätt irriterande när ingen förstår än. Nu sover hon gott med flingor och mjölk i magen.

Här är ett par bilder då de leker doktor på nya favoritplatsen. En sittbänk som ser rätt spartansk ut i nuläget men ska mysas till med lite kuddar och textil... nån gång.





Ja, nästan fem veckor senare kan vi faktiskt använda vårt nya kök.



Imorgon väntar ännu en ledig dag - 6 juni! Golvläggning för Markus - knytis kl 14 hos paret Lea för oss andra. Stackaren! Han är värd en blomma eller två när det här projektet är klart.

En skön vab-dag